Over mij

Ik ben Patrick van Dijk,

Ik ben een fotograaf die als liefhebbend vader het liefst zijn hele huis vol zou hangen met de mooiste momenten van m’n kleine boef. Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om de mensen die belangrijk voor je zijn dicht bij je te hebben. Gezinnen, baby’s, kinderen en stelletjes zijn een belangrijk onderdeel van mijn werk. Die speciale band die je tussen mensen ziet, dat is wat ik wil vastleggen.

Als klein jochie wist ik al prima wat ik wilde in de wereld. In de tweede klas betrapte de juf me ooit op het maken van een tekening op het papiertje waar ik eigenlijk één of andere tafel op zou moeten herhalen. Als antwoord op de onvermijdelijke retorische vraag van de juf kwam het volgende:

Ik wil mooie dingen maken. Dingen waar mensen blij van worden.

Dit leidde ertoe dat toen mijn moeder me later die dag kwam halen ik nog steeds druk zat te pennen. Uiteindelijk is het gelukkig helemaal goed gekomen. Die uitspraak ben ik nooit vergeten.

Naast tekenen en schilderen werd ook fotografie al snel mijn passie. Al van jongs af aan heb ik er veel plezier in om dat wat ik interessant vind op de gevoelige plaat vast te leggen. Door de jaren heen heb ik kasten vol foto’s, camera’s en aanverwante apparatuur verzameld.

Voor mij is het maken van foto’s veel meer dan alleen het vastleggen van wat vluchtige momenten of een simpele registratie van de werkelijkheid. Het blijft me verbazen hoeveel een mooi portret voor iemand kan betekenen.

Fotografie is voor mij een verlengstuk van mijn creativiteit. Met een camera, wat licht, geduld en fantasie kun je alles wat je ziet bijzonder maken. De camera is slechts een hulpstuk. De fotograaf en het onderwerp bepalen de kwaliteit van de foto. Een portret is een samenwerking tussen twee mensen. Alles heeft invloed op het uiteindelijke resultaat.

Daarnaast is de opname vaak pas het begin. Steeds meer mensen kiezen ervoor om het bestand te laten bewerken met diverse technieken om zo een uniek een eigentijds kunstwerk te creëren. Te denken valt aan kleurtechnieken, mixed media, of bijvoorbeeld een omzetting naar een schilderij.

Verder naar Contactpagina
%d bloggers liken dit: